Akit a mozdony füstje megcsapott

“A modellvasút az, ami a férfinép minden tagját, nagypapától az unokáig lelkesedésben tudja tartani” – szól a mondás*, és ez alól én sem vagyok kivétel. A gyerekkori-kamaszkori vasútmodellezés ugyan sok évre álomba merült, azonban az ébredés immár végleges: több éves “lappangás” után 2007 nyarán ismét kitört rajtam a modellvasút-láz, amely azóta is változatlan intenzítással hevít.  E blog, a témával kapcsolatos élményeimről, tapasztalataimról szól.

“Eszmélésemet” követően úgy döntöttem, hogy a kelet-német VT 135 motorkocsi és pótkocsija – DR (Deutsche Reichsbahn) – vasutak világát fogom modellezni H0 méretben, amely az EP IV-es vasúti korszakot jelenti, azon belül is az 1980-as évek elejét. Másik elhatározásom, hogy amennyire csak lehet, a gördülőállomány – vagonok, mozdonyok – kizárólag korabeli keletnémet gyártású járművekből fog állni. (Khm. Ez az elhatározásom időközben – legalábbis a mozdonyok terén – erőteljesen módosult… 🙂 )

Megjegyzés: a “VT 135” egy, a DR vasútnál üzemeltetett egyik motorkocsi típusfajtájának a megnevezése.

*Illetve van még egy másik, pikánsabb mondás is, de azt most itt nem idézem, mert nem akarok senkit elriasztani a blog olvasásától. 😉

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: