Szerző: vt135 | 2013/04/13

Merre tovább?

Kedves Olvasóim!

Tudom, hogy nagyon régóta nincsen bejegyzés. Ezzel kapcsolatban van egy jó és egy rossz hírem. Kezdem a jóval: nem hagytam abba a vasútmodellezést, nem adtam el a vasútmodelljeimet. Sőt nincs is egyáltalán ilyen tervem. 🙂 A rossz: az elmúlt egy-másfél évben fokozatosan, egyre kevesebbet foglalkoztam a témával, amelynek több oka van – a leglényegesebb, hogy már nem ott szeretném felépíteni a terepasztalt, ahol korábban terveztem, viszont az új hely még nincs meg. Mivel pedig a következő lépés már a végleges (?) asztal építése lenne – maximum egy-két vagon kivételével több mozdonyt, vagont nem áll tervemben már beszerezni -, így leállt a “vasútmodellezési folyamat”.

wpic0891

Persze ettől függetlenül írhatnám tovább a blogot, korábbi történésekből, hiszen van még legalább egy fél évre való anyag. Egy darabig ez is történt – írtam a korábbi történéseket. Viszont anno azért kezdtem el a blogot írni, mert kedvem volt hozzá és mert örömet okozott megosztani az élményeimet. Mivel, most per pillanatban nem foglalkozom aktívan vasútmodellezéssel, így nincs is bennem annyira meg az “ihlet”. Azt viszont nem szeretném, hogy kizárólag kötelességtudatból, kényszerből írjak bejegyzéseket. Ettől függetlenül nincs kizárva, hogy egyszer csak mégis megírok pár bejegyzést és közzé teszem azokat, annak ellenére, hogy még nem indul be a terepasztalom készítése. Meglátjuk. Azt mindenesetre vállalom, hogy ha minden kötél szakad és mégsem lesz semmi a terepasztalból, vagy a további vasútmodellezésből, akkor ezt itt be fogom jelenteni és nem csak egyszerűen elhagyom a blogot.

Úgyhogy a következő blogbejegyzésig kívánok mindenkinek sikeres és örömteli vasútmodellezést és azt javaslom, hogy havonta azért legalább egyszer kukkantsatok ide, hátha beindultak már a dolgok.

Reklámok

Responses

 1. Üdvözlet mindenkinek!

  Hát Sajnos Ez az érdekes és gazdagon illusztrált élmény is végetért :-((
  Pedig egy nem mindennapi világba kalauzolt el a kedves és kifejezetten segítőkész blogger! Mondom én, hisz mondhatom mert kötöttem vele üzletet az egyik aukcós oldalon, és személyesen vettem át a tőle vásárolt,
  dolgokat a Petőfi hídtól nem messze majd később 7 busz végállomásánál !
  Visszatérve mi az a nem mindennapi? Hát az NDK vasút. gyermekkorunk meghatározó modellvasúti színfoltja! Csak ámultunk és bámultunk a kirakat előtt, majd otthon olvastuk karácsonykor -DR, E69, E44, és fogalmunk se volt mi ez csak élveztük apával , anyával hogy hasit a sínen!
  Na most ez az Úr hívhatom így mert van miért !
  Talán ezen indíttatásból (de lehet hogy tévedek) felkarolta ezt a korszakot és minden erőt bedobva el kezdte modellezni és egyre csodálatosabban kalauzolva az olvasót megismertette gyermekkorunk által akkoriban fel nem fogott dolgokat és ez által megértetve élveztük az időutazást emellett gyönyörű fotóit, illusztrációt! A buktatókat nem volt rest elénk tárni (pl: Ludmilla a román árussal kalandját de sorolhatnám!)
  De sajnos elérte öt is az ami sokunkat eltört benne valami! Lelkesedés alább hagyott /lehet hogy nő van a dologban amik nem baj nőket hajkurászni nem rossz dolog :-)/
  De nem ö az egyetlen!! Jó páran adják fel ezt a hobbit Pl .:Davver blog!
  Mondjuk ki bátran ehhez a hobbihoz ( kalandhoz) sok idő kell! Hát pénz is kell nem kevés ( bár A blogger úr /Dániel/ pont az aki próbált pénzt takarítani és ezt ráadásul oktatni Pl : Tartálykocsik romokból!)
  Érdekes vicces írásai emellett szórakoztatóak voltak!
  sokszor visszanéztünk ide hátha mégis …….
  A fojtatás sajnos borítékolható ( bár ne legyen igazam)
  a terepasztal sajnos félkész az erő elfogyott!
  Egy ideig még nézi a gyűjteményét, csodát amit létrehozott!
  Majd érdektelené válik egy röpke pillanat, és jön a sajnálatos pillanat ami sok vasútmodellezőtől elhangzik aki eljut erre a pontra ezt írja az eladásra kínált oldalakon (időhiány, profilváltás, felszámolás….) és vége!
  De azért nincs minden veszve mert majd lesz fiú vagy kislány, vagy unoka akinek lesz majd mit regélni hogy mim volt régen! és ez egy újabb csira!

  Mi Dániel köszönjük, neked mert van mit!!! Az érzéseid gondolataid,ezt a honlapot, élmény volt, Akkor is ha ezzel vége!

  Üdv Csaba

  • Van egy mondás: akinek a halálhírét költik, az él a legtovább. 😉
   Nem tervezem feladni ezt a hobbit, bár soha nem mond, hogy “soha”. Viszont most tényleg más foglalkoztat az életemben, anyagilag sem vagyok olyan helyzetben, hogy fejlesszek. Majd írok egy hosszabb elmefuttatást a témáról.

   • …………..epedve várjuk, a folytatást! még én is nő létemre!

    üdv Csilla!

 2. na végre történik valami ezen a blog on! Halál hir??! lehet hogy én halok meg!

  • Én tudom hogy a ritka női modellezők közé tartozom ! igaz ennek oka hogy édesapám a 424 modellező klub tagja!
   érdekes volt olvasni a blogodat minta fent hozzászóló is bővebben kifejtette nagy kár hogy nincs időd ezzel a hobbival foglalkoznod! hidd el sokan még a 424-es klubból olvasták a blogodat nagy örömmel! Azt szeretném megkérdezni legalább a nálad lévő több hónapnyi anyagot nem közölnéd le, ne kötelességből tedd hanem a kedvünkért! sokunkat érdekelne, Köztük engem is!( te hibád mért írtál ilyen remek blogot! és miért árultad el hogy van még anyagod) 🙂
   üdv: Palomai Henrietta

   • Kedves Heni!
    Köszönöm Neked (és a többieknek is) az elismerést és a biztatást, nagyon jól esik!
    Nos, úgy érzem, ennyi elég is lesz, hogy ismét nekikezdjek – legalább havi szinten – a blog bejegyzéseknek: bár igaz, hogy jelenleg nem aktív az életemben a vasútmodellezés, viszont írni szeretek és azt mondják , van is érzékem hozzá, úgyhogy számíthattok újabb bejegyzésekre! 🙂
    Hogy mikortól, azt még nem tudom, mert neki kell lendülni, de nem hónapok múlva gondolom, hanem max. pár héten belül.
    Üdv,
    Dani

 3. Szuper lesz fojtatás már várjuk ez egyik legérdekesebb blog a vasútmodell témában! apával olvastuk amíg nem jött a szünet!

  Köszönjük Dani

  • Ezt a jó kis vasútmodelles blogodat minden hónapban olvastam régen míg volt bejegyzés!!!!!!!! Aztán írtad hogy hogy egyelőre mással kell foglalkoznod!
   Hát sajnáltam is…………….. de azért minden hónapban ránéztem idáig hátha!

   De akkor ha jól értelmeztem akkor folytatódik! Hurrá!

   Várom a az újabb érdekes bejegyzést a blogban!!

   Üdv Peti!

 4. Külön öröm számomra, hogy ebben a “férfias” témában női olvasóim is vannak! 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: