Szerző: vt135 | 2012/06/26

Búcsú a régi sínektől

Miután megvásároltam az új Peco vágányzatot, immár nyugodt szívvel kezdhettem a régi u-profilos Piko sínek eladásába. Mivel továbbra sem nyertem a lottón (igaz, nem is játszom 🙂 ), ezért nem volt mindegy, hogy mennyire sikerül lecsökkenteni a két vágányrendszer közötti árkülönbséget, így igyekeztem alaposan felmérni a még meglévő Piko készletet. Nyilván a “kincsek” (angolváltók) eladásától nem féltem, hogy nem menne el könnyen, igaz, az egyiket meg kellett javítani, mert a reléje nem működött. A többi kitérő is szerencsésen elment, ahogyan az egyenesek is. A különböző megszakítók, betáplálók, egyéb kiegészítők szintén megtalálták a maguk érdeklődőjét.

Csak akkor jelent meg némi aggodalom-felhő a homlokomon, mikor kiderült, hogy a sínek tekintélyes része nem Piko, hanem a jóval gyengébb minőségű Fuggerth! Ez valahogy eddig nem szúrt szemet – talán azért, mert gyerekkori örökség volt, illetve el voltak helyezve a terepasztalon, így nem láttam a hátukat.  Gondolom nem okozok meglepetést, ha azt mondom, ezeket csak jóval alacsonyabb áron találtak gazdára… Ezen kívül találkoztam noname sínekkel is, amelyek viszont a jobb minőségű Piko gyártmányokra hasonlítottak. Na most akkor ezek mik?? 🙂

A végére maradtak azok a példányok, amelyek vagy sérültek voltak, vagy rozsdásak. Ilyenkor sokszor “operáltam”: kiszedtem az ép sínszálat és összepárosítottam egy másik vágánnyal, amelynél szintén csak az egyik sínszál volt sérült/rozsdás. Ezzel azért egészen sok időt el lehetett tölteni… 🙂 A rozsdával amúgy nem boldogultam. Próbáltam alkalmazni a fórumokon ajánlott roszdátlanítokat, de nem sok eredményt hoztak. Még apróbb rozsdafoltot esetleg eltüntettek, de a komolyakkal nem bírtak. Végül szerencsére erre is akadt vevő. Úgyhogy összességében meg voltam elégedve a dolgok alakulásával: nyilván annyi pénz nem jött össze, amennyiből a Peco-t vettem (bár ugye azt hozzá kell tenni, hogy az u-profilos sínrendszer jóval több vágányból állt, mint amennyit, Peco-t egyelőre vettem), de azért már kevésbé éreztem elborzasztónak azt az összeget, amit kifizettem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: