Szerző: vt135 | 2011/08/28

Föld alatti mozgalom

Fontos kérdést sikerült tisztáznom: lehetséges akár U-profilos kitérő alá is szervomotoros váltóállítóművet építeni (pl. Conrad), ami azért öröm, mert akkor el lehet rejteni a föld alá az váltóállító szerkezeteket. Ahhoz viszont, hogy célhoz jussak, végig kellett gondolnom, mit tegyek – elsőre a meglévő elektromos váltásra is képes kitérőim lecsupaszítását véltem megfelelő megoldásnak. Egy nem működő példánynál ezt a módszert ki is próbáltam azáltal, hogy a vágányzat széléről eltávolítottam a váltóállítóművet. Érdemes is volt ezt a kísérletet elvégezni, mert megállapítottam, hogy nem ez lesz az út.

Ugyanis sok munkával az eltávolított oldalon lehetne talpfákat ragasztani, de mindezt minimum 27 kitérőnél (ennyi látható a felszínen) igencsak sziszifuszi munka lenne. Ráadásul kár is lenne a kitérőkért, hiszen ha nem teszem tönkre az elektromos állítóművet, akkor azt még más örömmel használni tudná. A megoldás innen már csak egy karnyújtásnyira volt – kézi állítású váltókra kell lecserélni a kitérőállományt. Ennek megvan az az előnye is, hogy valamennyi pénzt visszanyerek az üzleten, ami jól fog jönni később, mikor a kitérőkhöz szervomotorokat kell majd vásárolnom. Így történt, hogy szép lassan minden elektromos váltómtól megszabadultam, miközben szépen feltöltöttem a készletet kézi váltású kitérőkkel.

Reklámok

Responses

  1. Föld alatti mozgalom…
    … avagy újabb ponton betör az imperializmus!

    :-)))

  2. Szia!
    Mikor lesz frissítés?

  3. Jogos a kérdés… Anyag van bőven, csak ihlet nem volt “mostanság”… De igérem, 1-2 héten belül ismét beindul a heti rendszerességű cikk-ritmus.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: