Szerző: vt135 | 2010/04/23

Bővítések a kisvárosban és az állomáson

Elkezdtem összerakni az újonnan (ebay-ről, boltból) megvásárolt épületeimet. Többségük Kibri, illetve van köztük egy-két Faller is. Elsőként a Kibri 9459-es raktárépületet építettem fel. Meglepően könnyen ment:  olyan egymáshoz pattintható megoldásokat alkalmazott a gyártó, hogy gyakorlatilag ragasztóanyag nélkül is stabilan egyben marad a ház (én azért a biztonság kedvéért összeragasztottam). Egyesek biztos feldühödtek volna azon, miért áll olyan kevés alkatrészből, nekem viszont – mint az korábban említettem – nem okoz többlet örömöt az, ha kismillió mütyürből kell összeraknom az adott épületet.Nyilván azt értékelem, hogy ha részletesebben kidolgozott (lásd pl. a Faller Allmannsdorf városházát), de egy ilyen kaliberű épületnél ez tényleg nem jelent problémát.

Ezt követően a Kibri 8744-es fogadójának álltam neki. Látszott rajta, hogy régebbi gyártmány, de szerencsére így sem okozott olyan kellemetlen perceket, mint a Vollmer némelyik Fachwerk háztípusa. Egyedül a világításhoz szükséges árnyékoló papírok nem kerültek bele – ezeket a Kibri valami hihetetlen amatőr módon adja a termékeihez: nekünk kell egyenként kivágni az ablakok elé teendő részeket, majd egy különálló fekete papírdarabból kivágni, meghajtogatni az épületbe illeszkedő árnyékolást. Ha mindehez  még hozzáveszem, hogy ezzel szemben a Faller egészen professzionálisan, előre elkészített, kivágott, formára hajtogatott állapotban csomagolja a termékei mellé az árnyékolópapírokat, akkor különösen érthetetlen a Kibri hanyag hozzáállása a témához. Mivel a saroképületről beszélünk, így okozott némi töprengést, hogy miképp illesszem be a többi épület közé, de végül megtaláltam a megfelelő helyet a fogadó számára.

Desszertként a Kibri 8740-es lakóházát kezdtem összerakni. Nem vártam túl sokat tőle, mert árban sem volt drága. Valóban nem egy agyonbonyolított-agyoncicomázott épület, viszont lakóháznak teljesen megfelelő. Kicsit arrébb toltam a mindkét végén lelógó tetőt, így egy másik, Vollmer Fachwerk házhoz tudtam passzítani: egy olyanhoz, aminek nem volt “párja” (csupasz fal volt az az oldala). Mivel ehhez is ugyanazt a Kibri-féle, béna árnyékolást adták, így egyelőre a dolgok ezen részével nem foglalkoztam – ráér az még később is, ha már annyira unatkozom. 🙂

Végezetül még pár képet mutatok, amelyek már az elkészült épületeket mutatják, azon a helyen állva, ahol a tervek szerint véglegesen is állnak majd a kisvárosban.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: