Szerző: vt135 | 2010/03/01

BR 110 szépítés III. – további finomítások

A BR 110-esem szépítésének első két része ITT és ITT található.

Bár a  BR 103-as kiegészítő rúdjai ideális kapaszkodónak tűntek, de nem tökéletesnek: ugyanis a kapaszkodó rudak egy picit lehettek volna hosszabbak is. Nem nagy különbségről beszélünk, de ha az ember hitelességre törekszik, akkor nyilván minden tizedmilliméter is számít. Szerencsére azonban ez külső szemmel kevéssé észrevehető, csak az én szigorú, és precíz tekintetem látja. 🙂 Az elemek kivágása sikerült, a ragasztást viszont kénytelen voltam későbbre halasztani, mert elfogyott a cián-akrillátos ragasztóm, amit alkalmasnak véltem a rögzítés céljára.

További kiegészítőként egy-egy kapaszkodót terveztem a gép két orrára. Találtam is a BR 103-as alkatrészei között ehhez való anyagot, azonban az igen apró, és vékony rudakat össze kellett egymással ragasztani, mert csak így formáztak meg egy kapaszkodót. No, ez volt az a pont ahol ismét rengeteget dühöngtem, mert az apró alkatrészeket – speciális segédeszközök nélkül – szinte lehetetlen volt összerögzíteni! Végül, hosszas küzdelem után úgy tűnt, talán egyben maradnak, és a két rész egy egyenest is alkotott… A mozdonyra rögzítés viszont itt is elmaradt, mert ehhez is szükségeltetett a ciános ragasztó.

Legvégül maradt a vezérállás lépcsőinek korrigálása. Ez ugye alapból megtalálható a mozdonyon, azonban nekem az egyik hiányzott, és a másik is igen rondán lett utólag visszaragasztva. Ezért levéstem az odakent, vastag ragasztóanyagot, leszedtem a lépcsőmaradványokat, és új lépcsők után néztem. Ilyet sajnos nem találtam az ominózus BR 103-as alkatrész-pakkban, így át kellett kutatnom az alkatrész-készleteimet, hátha találok valami használható dolgot.

Reklámok

Responses

  1. […] IV.- Ugrás a mélyvízbe A BR 110-esem szépítésének első három része ITT, ITT és ITT […]

  2. […] 110-esemre fabrikáltam kapaszkodó botokat (Az öt részes beszámolóról bejegyzések itt, itt, itt, itt és itt.). A mostani tevékenységgel ismét fejlesztettem egy kicsit ezirányú […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: