Szerző: vt135 | 2009/12/27

Terepasztal 1.5

Terepasztalom (vagyis vázlatom, hiszen nem a végleges faanyag alkotja) fejlődése újabb szakaszhoz érkezett, ugyanis sikerült elérnem azt, hogy a vágányszerkezetet tartó lapok immár kb. 60 cm magasságban alkossanak összefüggő felületet. Magyarán mindenféle, a raktárunkban heverő és nem használatos bútorra fektettem rá a falapokat. Természetesen ennél azért több munkát igényelt a dolog, hiszen sok-sok mérést kellett végezni, hogy minden lap ugyanabban a magasságban legyen. Itt-ott kisebb barkácsolásra is sor került, illetve néhol lábakat szögeltem a falapok alá, de végül elkészült a nagy mű.

Persze tökéleteset ettől a megoldástól sem lehet várni, hiszen a használt lapok nem mindegyike teljesen egyenes, előfordul kisebb görbülés, és azért nem is száz százalékosan stabilak mindenhol, így a vasút üzemeltetéséről szó sincs. Ettől függetlenül viszont hatalmas előrelépésnek érzem, hiszen sokkal térbelibb, sokkal látványosabb lett az egész, sőt a földre ülve akár szemmagasságból csodálhatjuk a “vasútüzemet”. És ez még nem minden! Úgy döntöttem, megpróbálom valahogy középre elhelyezni a kisvárost is. Fogtam magam, ismét lementem a raktárba és körülnéztem, mit tudnék felhasználni.

Először megakadt a szemem a monitorom régi kartondobozán – ez jó lett alapnak, magasítónak. Tovább szemlézve a kacatkupacokon, találtam egy szúnyoghálót. Ezt ráhelyezve a dobozra, majd a háló részére papírlapokat helyezve kiváló város-alap jött létre. Bár nem mértem le előre, végül is a magasság is pont megfelelő lett, mert nagyjából 10 cm-rel lesz így a városrészlet mélyebben, mint a vasúti sínek, állomás fő síkja. Ennél több nem is lehet, mert akkor túl meredekké válna az állomásról a városban levezető út.

További kép-hegyek a következő bejegyzésben! 🙂

Reklámok

Responses

  1. Kedves Hirdető(k)! Egy gyermekjáték kiállítást tervezünk május végére. Nagyon fontos lenne egy ilyen terepasztal megvásárlása. Keressük azt a tulajdonost, aki adományozna, vagy kedvező áron, részletfizetési feltételek mellett segítene a megvásárlásban. Kérem írjon, hogy van-e erre lehetőség? Ez a terepasztal nagyon megfelelő lenne. Köszönettel, Judit (06204929482)
    judyt@citromail.hu


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: