Szerző: vt135 | 2009/12/14

Ez bizony égő

Ilyen hűvös, sötét, ködös téli napokon jól esik a lámpa melengető fénye…így hát tovább folytatom lámpás témában az írást. 🙂 Sikerült ugyanis attól az eladótól, akitől a fényjelzőket vettem, további világítótesteket is vásárolnom. Utcai lámpákat akartam elsőre írni, de ez nem lenne igaz, tekintve, hogy a fényadókat a vasútállomás területére telepítettem. A szállítmány egyik része 6 darab, kétágu, masszív, fém anyagú lámpából állt: ezeket szétosztottam a személyvágányok (leendő) peronjaira. Mivel a peronszigeten a perontetőkön egész biztosan lesznek szerelve LED-ek világítás céljára, így ebbe a sorba kettőt helyeztem el – oda, ahol a perontetők véget érnek.

A maradék 4-et pedig az állomásháztól balra tettem le, ugyanis az állomásházra is tervezek külső világítást (is), ezért csak a nyílt területre látom szükségét fényadóknak. Ez utóbbiak további előnye, hogy akár még a közelben lévő 2 rakodóvágányt is megvilágítják, így oda sem szükséges majd nagy mennyiségű lámpa telepítése.A csomag további része 3 darab fejes (?) lámpából állt, ezek számomra egyértelműen valamilyen ipari, vagy vasúti területre illettek. Elsőre kipróbáltam, milyenek lennének a mozdonyszínben, de hamar kiderült, hogy oda ez a 3 lámpa biztosan nem lesz elég.

Ezek után elhelyeztem őket a kisvárosi állomás felső rakodóterületének udvarára, enyhén félkörben, ahol viszont már igen jól mutattak és remélhetőleg kellően be is világítják majd az egész területet.További világítás-fejlesztésről egyelőre nem tudok beszámolni, maximum a tervekről: eszerint mindenhol lesz lámpa és világítás, ahol szükséges: városban, házakban, úttest mellett. Ráadásként még vásároltam egy világítós Herpa Trabantot is, de erről majd még később, a gépjármű-beszerzéseknél számolok be.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: