Szerző: vt135 | 2009/09/02

V 100 és BR 120, a két jóbarát

Az ebay-en sikerült szert tennem egy Gützold Gützold V 100 V 100-as dízelmozdonyra. Nagyon szép, kék színű gép, oldalán korláttal – egyéb eltérés nincs közte, és a vörös BR 110-es között. Céljaim szerint egy BR 100-ast vettem volna, csak később derült ki tudásbeli hiányosságom, miszerint a régi, és az új keletnémet vasúti számozás miatt V 100 = BR 110. Ettől függetlenül jó hasznát tudom venni a vontatóállományban, hiszen teher-, és személyszállításra egyaránt alkalmas jármű.

Állományba került egy Gützold BR 120-as, Gützold BR 120ismertebb nevén Szergej is. A géptípussal hosszú ideig nem szimpatizáltam – számomra valahogy túl kocka, túl szürke volt a gép (Tudom, most a Szergej rajongók fel fognak négyelni. De hátha mégsem: ha tovább olvassák a bejegyzést, talán még van remény az életben maradásomra. 🙂 ) . Végül azonban kialakult a kölcsönös vonzalom, úgyhogy hosszas előkészületek után egybekeltünk megvásároltam egy úriembertől. Azóta napról-napra egyre jobban tetszik, és büszke vagyok gyűjteményem újabb ékességére.

További előnye, hogy a BR 130-asoknál kicsivel PIKO BR 130rövidebb, ami adott esetben eggyel több tehervagont, azaz látványosabb teherszerelvényt jelenthet. Mindez viszont azt eredményezte, hogy a fekete-kék festésű BR 130-as feleslegessé vált (mint írtam, nem akartam zsúfoltságot az asztalon), így új tulajdonost fog rövidesen boldogítani.

Reklámok

Responses

  1. […] érkezik a 2. vágányra A V 100-as és BR 120-as mozdonyok megvásárlása után azt terveztem, hogy tényleg  nem vásárolok további vontatókat, illetve vagonokat. […]

  2. […] sok ideig, egészen mostanáig, a BR 119 számomra kifejezetten ellenszenves volt. Jó, tudom, először a BR 120 is. De ez más volt. Nem csak a kinézete nem tetszett, hanem a származása sem, de ami még ennél […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: