Szerző: vt135 | 2009/08/15

Csalóka Vollmer épületek

Lassanként épületeim száma is elkezdett növekedni, Egy, szine a mesébe illő, gyári házikó. Mérete N, úgyhogy eladtam.illetve ezen a téren is megszabadultam a más méretű (TT, N), vagy a leendő asztalomra nem illő építményektől. Bár néhány, használtan vásárolt házat megtartottam, a jövőbeni épület-vásárlásaimban már kizárólag csak új házak szerepeltek. Sikerült is ebay-en egészen jó példányokhoz hozzájutnom a már említett Moritzburgon, és templomon kívül.

Tapasztalataim alapján a Faller igen jó minőségetVollmer daru produkál, ellenben a Vollmer-ben nagyont csalódtam: míg a vasútállomás, a Vollmer 5727-es rakodódaru, illetve a Vollmer 3532-es peron megfelelt az elvárásoknak, azonban a klasszikus Fachwerkhaus jellegű kisvárosi épületek terén igen gyengén teljesítettek a cég termékei. Nem a kiöntött műanyag alkatrészekkel volt baj, hanem a házak összeszerelésével.

Persze rá lehetne fogni az egészet az én Vollmer 3675 házsortapasztalatlanságomra, csak azért mire idáig jutottam, már számos épületet raktam össze, és kizárólag a Vollmer ilyen típusú épületénél találkoztam ezzel a súlyos hibával. Azonban a gyártónak még ezt is sikerült tetéznie: a Vollmer 3675 gyártmányú épületszettnél nem csak hogy ugyanezzel a problémával találkoztam, de konkrétan nem úgy nézett ki összerakva az épület, mint ami a címlapon szerepelt! És ezt nem valami véletlen, vagy figyelmetlenség okozta, hanem világosan látszott, hogy az elemek lettek így legyártva.

Konkrétan ez azt jelentette, hogy az egyik épületnek nem a front oldala nézett az utca felé, hanem a hátsó – namármost a front oldalán üzletek vannak, a hátoldalán pedig ajtók, szóval elég nagy a különbség… Végül is nem írtam a cégnek panaszlevelet, de azt gondolom, ilyen szintű hanyagság maximum a szocialista gyártmányok terén fordulhatna elő, bár ott is erősen bosszantó lenne. Úgyhogy innentől kezdve – legalábbis lakóépületek témájában – kerülni fogom a cég termékeit.

Kiegészítés: bár végül sikerült rendes épületet Vollmer 3797 fűrészüzemfarigcsálnom belőle, a Vollmer 3797-es fűrészüzem is csalódást keltett: hiányos, pontatlan összeszerelési útmutató, nem pontosan az van a dobozban, mint ami látszik… Nos, nekem erről az a véleményen, hogy ha már kiadok 10.000 Ft körüli összeget, azért elvárhatnék egy minőséget (persze kevesebb pénzért is, de így pláne). Úgyhogy a Vollmer-rel csak óvatosan.

Reklámok

Responses

  1. […] álltam neki. Látszott rajta, hogy régebbi gyártmány, de szerencsére így sem okozott olyan kellemetlen perceket, mint a Vollmer némelyik Fachwerk háztípusa. Egyedül a világításhoz szükséges árnyékoló […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: