Szerző: vt135 | 2009/07/10

Vagon-álmok

A következő lépésben gyűjteményemet bővítettem. Mint azt kedves Olvasóim közül sokan már sejthetik – ezt is tervszerűen! 🙂 Ugyanis a pályatervezéssel szinte párhuzamosan elgondoltam azt is, hogy milyen szerelvényeket látnék szívesen, illetve mennyi fér el, zsúfoltság nélkül a leendő asztalomon.  A korábban már emlegetett gyorsvonatot, vagy egy Städteexpress-t (rendelkeztem már a múltból két Städteexpress vagonnal) tekintettem a létrehozandó egyes számú személyszállító szerelvényemnek. Birtokomban volt egy emeletes egység is, így kézenfekvőnek tűnt, hogy azt kettőre bővítve összeállítok egy gyors-, és személyvonati üzemelésre egyaránt alkalmas szerelvényt.

Az emeletes szerelvény egyik fele

Emellett a mellékvonal is igényelt gördülőállományt: ezt a szükségletet a három, már meglévő, nyitott peronos Langenschwalbacher kocsijaim számát felszaporítva terveztem kielégíteni. A tehervonatok témájában nem rendelkeztem ennyire határozott elképzeléssel, csak abban voltam biztos, hogy két tehervonati szerelvényt – akár a mellékvonali személyvonat mozdonyának átirányításával – szeretnék üzembe állítani. Miután az elképzelések körvonalazódtak már “csak” azt kellett megszerveznem, milyen forrásokból valósítom meg a gördülőállomány bővítését.

A mellékvonali személyvonat leendő vagonjai

Reklámok

Responses

  1. […] visszatekintve, talán már fogalmazhatok így – tervekben még az szerepelt, hogy beszerzek egy Doppelstockwagen szerelvényt, amely két darab 2 részes egységből áll. Ez meg is történt, jó ideig elégedett is voltam […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: