Szerző: vt135 | 2009/07/02

Homályba vész a múlt

A gyerekkori-kamaszkori szárnypróbálgatásaimat aránylag jó állapotban átvészelő modellvasút gyüjteményen kívül sajnos más nem maradt meg: gondolok itt elsősorban az első asztalomról készült fotókra. Pedig anno egész kis hangulatos terepasztalt sikerült felállítanom. No persze az anyagiak, és a szakértelem korlátozott szintje (akkor még nem volt internet!) behatárolta a lehetőségeimet, de ettől függetlenül én azért remekül elvoltam a hosszabb-rövidebb időre összeszerelt asztallal. Egy “rekonstrukciót” készítettem az akkori asztalról, akit érdekel, a képre kattintva nagyobb méretben is megszemlélheti.

A régi asztalom

A régi asztalom

Reális viszonyokat, hitelességet senki ne keressen rajta, hiszen egy gyerekkori szórakozásról beszélünk, és segítőm sem igen volt, egy-két alap vasútmodellezős könyvtől eltekintve. A kb. 2 x 1,5 méteres asztalon elöl három vágány szolgálta az állomást. A harmadik valamiért az állomásépület mögött helyezkedett el, ami szintén érdekes megoldás, de biztos volt valami oka, csak már nem emlékszem rá. 🙂

Az előző kép 3D-sítve

Az előző kép 3D-sítve

A többi szakaszon egy vágánnyá szűkült össze a vas-út, amely egy része alagútban futott. Emellett volt még a balszélen egy leágazás, amely felment a hegyoldalra, ahol egy kétállásos fűtőház várta munkában megfáradt mozdonyaimat. Az asztal közepén vagy féltucat ház állt, ezek szimbolizálták a települést, amelyhez az állomás tartozott (az épületek világítottak is, erre külön büszke voltam). A teljességet még néhány karos szemafor szolgáltatta. Töltés csak elöl, illetve az emelkedőn volt – fekete smirglipapír alkotta.  Mindenhol máshol az akkor kapható fűszőnyeg zöldült.

Tényleg kár, hogy nincs róla fotó.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: